Výhody a nevýhody dřevěných podlah z exotického dřeva

Vsadit na podlahu z exotického dřeva se vyplatí. V posledních letech už nejde o nic, co by si mohli dopřát jen ti bohatší. Dřevěné podlahy vyrobené z exotických dřevin se v domácnostech už vyskytují běžně a díky jejich výborným vlastnostem se hodí i pro pokládku do komerčních prostor, kde se dá předpokládat vyšší zátěž.

11596 - 1550775

Výhody podlah z exotického dřeva

Už jen při spojení „exotické dřevo“ se všem vybaví něco výjimečného a takové exotické dřevěné podlahy přesně jsou. Jejich barevné tónování je jiné, než u našich evropských dřevin a také struktura se liší. Největší výhodou je ale tvrdost exotických dřevin. Podlahy jsou proto odolnější proti poškození a vydrží déle jako nové. Dřevo pocházející z Jižní Ameriky, Afriky nebo jihovýchodní Asie bylo vystaveno náročnějším podmínkám, proto je tvarově stálé, pružné, odolné vůči sesychání i proti napadení hmyzem, nevadí mu tolik střídání tepot a je odolnější vůči vlhkosti (hlavně Teak, Cumaru a Ipe). Při rozlití vody je přesto potřeba vše dobře vysušit, aby nedošlo k zatečení do spár a k nabobtnání dřeva. Při pokládce v kuchyních a koupelnách lze odolnost proti vlhkosti zvýšit laky a oleji pro vysoce zatěžované prostory. Dřevěné podlahy z exotického dřeva můžete uklízet navlhčeným mopem a použít můžete i přípravky určené pro podlahy ze dřeva. Konečnou tvrdost a odolnost dřevěné podlahy lze ovlivnit povrchovou úpravou lakováním, voskováním nebo olejováním. Zvolit lze formát prken nebo parket.

Nevýhody podlah z exotického dřeva

Pokud toužíte po podlahovém topení, musíte si pečlivě vybrat, jakou exotickou dřevinu si zvolíte. Ne všechny jsou vhodné pro pokládku topení. Proto se informujte u prodejce, zda vámi vybraný typ dřeviny instalaci topení umožňuje. Nevýhodou se může zdát vyšší cena podlah z exotických dřevin. Ta je ovšem vyvážena větší odolností a tím i delší životností.

Druhy exotických dřevin

K nejznámějším exotickým dřevinám používaným na dřevěné podlahy patří:

Modern - hardwood - flooring

127

Modern - hardwood - flooring

Doussie Laminate

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Dřevěné podlahy

Dřevěné podlahy

Dřevěná podlaha - klasika, která nikdy nevyjde z módy

Výběr podlahové krytiny při stavbě či rekonstrukci není nic jednoduchého. Podlaha je klíčovým prvkem interiéru a ..

celý článek

Dřevěné podlahy

Výhody a nevýhody dřevěných podlah z exotického dřeva

Vsadit na podlahu z exotického dřeva se vyplatí. V posledních letech už nejde o nic, co by si mohli dopřát jen ti bohatší. Dřevěné podlahy vyrobené z exotických dřevin se v domácnostech už vyskytují běžně a díky jejich výborným vlastnostem se hodí i pro pokládku do komerčních prostor, kde se dá předpokládat vyšší zátěž.

celý článek

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář