Nová podlaha do domu – materiály, jejich výhody a nevýhody

Výběr podlahy do domu určitě není radno uspěchat. Určitě se nejdříve seznamte s jednotlivými materiály, s tím, jak se instalují, jaké mají vlastnosti, jak vypadají a zda jsou pro váš dům vhodné.

Několik rad před výběrem materiálu pro novou podlahu

Podlahu si nevybíráte na několik měsíců ale zpravidla na několik let. Proto byste měli vybírat opravdu rozumně a na základě jasných požadavků. Před výběrem materiálu a konkrétní podlahy si odpovězte na otázky:

Teprve, když si ujasníte základní preference, můžete se vydat vybírat vaši vysněnou podlahu. Na místě je určitě konzultovat výběr se zkušeným podlahářem, který vám dokáže říci, zda je váš výběr v souladu s tím, co si představujete.

Dřevěné podlahy

Podlahy ze dřeva jsou jedinečné svým vzhledem a omakem. Jejich povrch je příjemně teplý. Můžete si zvolit variantu palubek nebo parket a také několik typů pokládky.

Výhody dřevěných podlah

Nevýhody dřevěných podlah

Vinylové podlahy

Podlahy z vinylu jsou dostupné ve stovkách dekorů. Mohou být jednovrstvé nebo vícevrstvé, ve formě dílců nebo v rolích. Povrch vinylových podlah chrání nášlapná vrstva a mohou se pokládat plovoucím způsobem nebo přilepením k podkladu.

Výhody vinylových podlah

Nevýhody vinylových podlah

PVC podlahy

Podlahy z umělého PVC jsou vyráběny v několika tloušťkách a s rozmanitými dekory. Nabízejí se v rolích. Mohou dobře imitovat dřevo i kámen.

Výhody PVC podlah

Nevýhody PVC podlah

Laminátové podlahy

Laminátové podlahy se skládají z několika vrstev – zpravidla se zde nachází nášlapná vrstva, folie s dekorem a nosná vrstva tvořená dřevotřískovou deskou, MDF nebo HDF deskou.

Výhody laminátových podlah

Nevýhody laminátových podlah

Korkové podlahy

Podlahy z korku jsou neobvyklou podlahovou krytinou, která může interiér ozvláštnit. Povrch podlah se upravuje lakem, olejem nebo voskem.

Výhody korkových podlah

Nevýhody korkových podlah

Bambusové podlahy

Přírodní bambusová podlaha se vyrábí lisováním bambusu a nabízí netradiční vzhled i příjemné uživatelské vlastnosti.

Výhody bambusových podlah

Nevýhody bambusových podlah

Marmoleum

Přírodní linoleum neboli marmoleum je složeno z přírodních materiálů, je příjemné a měkké na dotek a na spodní straně je opatřeno korkovou vrstvou.

Výhody podlah z marmolea

Nevýhody podlah z marmolea

Koberce

Klasické celoplošné koberce jsou tvořené umělými nebo přírodními vlákny. Jejich hlavní předností je pocit tepla od nohou, ale jsou náročné na údržbu.

Výhody celoplošných koberců

Nevýhody celoplošných koberců

Široká nabídka podlah z různých materiálů

Projděte si naši nabídku podlah, kde najdete všechny zmíněné materiály. Jistě objevíte svého favorita, který bude ideální volbou pro podlahu ve vašem domě či bytu.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář