Údržba PVC podlahy

Standardní údržba PVC podlahy je příjemně jednoduchá. Doporučujeme denní zametání měkkým suchým smetákem nebo vysavačem. Dle frekvence využití podlahy toto denní čištění jednou až dvakrát týdně doplňte o vytření. Využít můžete mop nebo vlhký hadr, volba je pouze na vás. Běžné saponáty na mytí nádobí by mohly poškodit ochrannou polyuretanovou vrstvu, následkem toho se pak podlaha může rychleji špinit. Obsahují totiž odmašťovače, které mohou skrz PUR vrstvu proniknout. Pokud na krytině PUR chybí, platí to dvojnásob. Využijte proto přípravek, který je doporučený pro PVC podlahy. Díky tomu prodloužíte původní pěkný vzhled a zajistíte dlouhou životnost vaší PVC podlahové krytiny. Vyhněte se agresivním a abrazivním čisticím prostředků, mohlo by dojít k poškrábání podlahy.

pvc-gerflor-home-comfort-1536-keywest-blanc

U porézních povrchů se doporučuje PVC podlahu navoskovat. Pokud by se voda dostala do vnitřku podlahové krytiny, došlo by k jejímu popraskání. Nezapomeňte při instalaci PVC podlahy pod nohy těžkého nábytku dát pevné podložky, díky nimž nedojde k deformaci povrchu krytiny. Na ochranu nohou nábytku použijte plastové nástavce.

U krytin s profilovaným nebo zrnitým povrchem je doporučeno ruční nebo mechanické hloubkové čištění v odpovídajícím intervalu. Provádí se pomocí vody s neutrálním detergentem a nylonovým kartáčem. Následně musíte odstranit zbytky špinavé vody s nečistotami a podlahu znovu setřete čistou vodou. Nezapomeňte ji finálně vysušit hadrem nebo mopem.

Pokud si nejste jisti, jakou údržbu vaše PVC podlaha potřebuje, kontaktujte vašeho dodavatele podlahové krytiny. Jistě vám rád poradí při počátečních obtížích.

interier-pvc-gerflor-hqr-0678-noma-ceruse

Přečtěte si také:
Rozdíl mezi lepenými a zámkovými PVC podlahami
Rozdíl mezi PVC a vinylovými podlahami

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o PVC podlahy

Podlahy

Ideální prostory pro využití PVC podlah

V současné době má PVC podlaha odlišný význam než v minulosti. Moderní materiály, jako je například právě polyvinylchlorid (PVC..

celý článek

Bytové PVC podlahy

Údržba PVC podlahy

Standardní údržba PVC podlahy je příjemně jednoduchá. Doporučujeme denní zametání měkkým suchým smetákem nebo vysavačem. Dle frekvence využití podlahy toto denní čištění jednou až dvakrát týdně doplňte o vytření. Využít můžete mop nebo vlhký hadr, volba je pouze na vás. Běžné saponáty na mytí nádobí by mohly poškodit ochrannou polyuretanovou vrstvu, následkem toho se pak podl..

celý článek

Tip

Pokládka PVC podlahy

Pokládání PVC podlahy není složité. Pokud jste průměrně zdatný domácí kutil, směle se vrhněte do práce. Před samotnou pokládkou musíte začít s vyrovnáním podkladu. Nabízí se několik možných variant, jak na to. Jednou z nich je použití samonivelační hmoty. Ta se nanáší na pevný, nepoškozený a suchý cementobetonový povrch, který musíte zbavit mastnot a nečistot. Další variantou..

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář