Ideální prostory pro využití PVC podlah

V současné době má PVC podlaha odlišný význam než v minulosti. Moderní materiály, jako je například právě polyvinylchlorid (PVC), nahradily tradiční “lino”. Materiál zůstává stejný, výrobní technologie se však výrazně změnila. 

Současné PVC podlahy jsou pružnější, pevnější a odolnější a zároveň nabízí velký výběr dekorů a provedení. Pokud právě rekonstruujeme nebo stavíme dům, je důležité vědět, kam se PVC podlaha hodí nejvíce. 

Výhody PVC podlah

Na co si dát při výběru pozor

Při výběru PVC podlahy bychom se vždy měli řídit technickým listem, kde je uvedeno, do jakých prostorů se PVC podlahy hodí, jakou má třídu zátěže, tloušťku, stálobarevnost a odolnost. Dalšími důležitými aspekty jsou hmotnost a výška nášlapné vrstvy. 

Kam je ideální PVC podlahy umístit? 

PVC podlahy se díky svým skvělým vlastnostem hodí do téměř každého prostoru. Jejich odolnost vůči opotřebení a vlhkosti je ideální pro frekventované místnosti, jako jsou obývací pokoje či koupelny. Široká paleta barev zaručuje, že se perfektně přizpůsobí každému interiéru. Velký výběr PVC podlah nabízí Český Podlahář

Dětský a obývací pokoj

Není nic důležitějšího, než se cítit příjemně a útulně na místě, kde trávíme většinu svého volného času. Díky vynikajícím vlastnostem, které PVC podlahy nabízí, jsou dokonalou volbou právě do dětského pokoje či do obýváku. 

PVC podlahu lze instalovat přímo na podlahové topení. Díky tepelným vlastnostem zůstane podlaha příjemně teplá, a proto se výborně hodí do dětského pokoje, kde si děti nejraději hrají na zemi. 

Pro zvýšení životnosti podlahy je vhodné vybírat spíše z komerčních PVC podlahových krytin, které mají vyšší třídu zátěže a vyšší odolnost než ty klasické. 

Koupelna

V dnešní době se v koupelnách začínají využívat i jiné podlahy než tradiční dlažba. PVC podlahy splňují náročná kritéria, která jsou v koupelnách důležitá : jsou bezpečné a nekluzké, snadno udržovatelné, voděodolné a hygienicky nezávadné. Zároveň nám dodají dostatečné množství tepla, díky kterému nestudí nohy. 

Kuchyně 

PVC podlahy jsou skvělou variantou do kuchyní, které jsou vysoce frekventované a kde musíme brát ohledy na padající nádobí, mastnotu a skvrny. Jejich vlastnosti, jako odolnost a pružnost jsou velkou výhodou, a proto se tolik nemusíme obávat zničení nebo poškrábání. Díky možnosti vyhřívání PVC podlahy zůstanou nohy v pohodlí i po celém dni vaření. 

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář