Oprava laminátových podlah

Při případném poškození laminátové podlahy si můžete místo povzdechnutí v duchu pogratulovat, že jste si vybrali právě tento typ podlahové krytiny. Díky plovoucímu systému je totiž oprava nenáročná a zvládnete ji svépomocí během chvilky. Způsob opravy se liší podle stupně poškození.

Laminátová podlaha Egger

Pokud je podlaha jen drobně odřená a vada je málo patrná, můžete podlahu ošetřit speciální opravnou tužkou. Ty se prodávají v rozdílných odstínech, můžete si tedy snadno vybrat dle barvy vaší podlahy. Nabízejí se také sady opravných vosků, opět v různých odstínech, se kterými snadno menší poškození zamaskujete. Tvrdý vosk se aplikuje nahřátím vosku a jeho vpravením do spár podlahy, případně škrábanců na povrchu. Opravný vosk má vynikajicí přilnavost, můžete ho brousit i lakovat. Další možností je vytmelení. K opravě stačí jen čirý lak nebo speciální pryskyřice. Všechny tyto způsoby jsou ale kosmetické a neuvedou podlahu do původního stavu. Tyto drobné opravy je nutné čas od času obnovovat.

Je poškození výraznější? Potom bude nutné vyměnit celou poničenou část laminátové podlahy. Jsou dva způsoby, kterými je možné tuto výměnu provést. Prvním je výměna celé lamely, druhým je vyříznutí poničeného kousku. Nachází se poškození v okrajových částech podlahy? Potom se bez obav pusťte do rozebrání. Začíná se od okraje, jakmile dorazíte k poškozenému dílci, vyměníte jej a podlahu jednoduše znovu složíte.

Zákon schválnosti ale velí, že poškození se většinou objeví na hůře přístupném místě, tedy uprostřed místnosti. Na řadu tedy přichází vyříznutí lamely. Opatrně oříznete poškozené místo v podlaze kotoučovou pilou. Důležité je nezasáhnout do podkladu podlahy a do nepoškozených dílců. Dlátem a kladivem vyjmete poničenou lamelu. Poté si připravíte nový kus o stejných rozměrech a zacvaknete jej do zámkového systému. A máte hotovo!

Laminátová podlaha Egger

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Laminátové plovoucí podlahy

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek

Tip

Údržba laminátových podlah

Údržba laminátových podlah je poměrně snadnou záležitostí. Aby podlaha vypadala stále jako nová, stačí dodržovat několik základních pravidel při jejím čištění. Pro prodloužení životnosti podlahové krytiny doporučujeme použití čistících zón. Ty zabrání vnášení hrubých nečistot na podlahu a zmírní její mechanické poničení. Pod nábytek a židle nainstalujte plstěné podložky, vhod..

celý článek

Tip

Oprava laminátových podlah

Při případném poškození laminátové podlahy si můžete místo povzdechnutí v duchu pogratulovat, že jste si vybrali právě tento typ podlahové krytiny. Díky plovoucímu systému je totiž oprava nenáročná a zvládnete ji svépomocí během chvilky. Způsob opravy se liší podle stupně poškození.

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář