Vinylové podlahy Gerflor v rolích a dílcích – 6 věcí, které vás zajímají

Každého před výběrem nové podlahy jistě zajímá, jakou podlahu zvolit a proč si vybrat zrovna tuhle? Připravili jsme 6 věcí, které zákazníky nejvíce zajímají před pořízením vinylových podlah Gerflor.

Proč si pořídit vinylové podlahy Gerflor? Jaké jsou jejich výhody?

Jako velikou výhodu vinylových podlah Gerflor v rolích a dílcích lze spatřovat jejich jedinečný vzhled. Strukturovaný povrch dokáže vytvořit originální atmosféru celého prostoru. U vinylových dílců lze prostřednictvím pokládky dosáhnout opravdu zajímavého efektu. O něco menší možnosti nabízejí vinylové role, kde je vzhled jasně daný.

Existují naopak nějaké nevýhody?

Při pokládce je nutné věnovat pozornost vzniku spár mezi dílci, mezi které by mohly pronikat nečistoty. U vinylu Gerflor v rolích toto odpadá.

Jaké parametry je dobré při výběru podlah Gerflor v rolích a dílcích sledovat?

Velmi důležitým parametrem je roztažnost. Podlahy Gerflor v rolích disponují roztažností 0,05 mm, což je několikanásobně méně než mají konkurenční podlahoviny. S roztažností souvisí také rozměrová stabilita. Podlahy Gerflor jsou vysoce stabilní i při působení vyšších teplot nebo když na ně dopadá přímé slunce.

Doporučujeme sledovat také zátěžovou třídu podlahy, která udává, jakou zátěž podlahy snesou. V nabídce Gerflor naleznete například podlahy se zátěžovou třídou 41, které jsou určeny pro lehčí provozy, ale v bytech budou díky naddimenzovanosti velmi odolnými společníky.

Opomenout byste neměli ani ekologické certifikáty, díky kterým jsou podlahy Gerflor vhodné i jako krytiny do nemocnic a podobných typů interiérů.

Má plošná hmotnost nějaký vliv na vlastnosti podlahy?

Technické informace u podlah obsahují jednu poměrně důležitou informaci. Tzv. plošná hmotnost udávaná v g/m2 nebo kg/m2 popisuje materiálovou paměť krytiny – tedy to, kdy se krytina po zatížení nábytkem a jeho následném přesunutí navrátí do původního stavu. Levnější podlahy z PVC obsahují hodně vzduchu, a proto mají nízkou plošnou hmotnost. Oproti tomu podlahy Gerflor mají vzduchu minimum a jejich plošná hmotnost je vyšší. Díky tomu lépe snášejí zatížení.

Mohou na podlaze Gerflor v rolích nebo dílcích vzniknout důlky a otlaky od nábytku?

Kvalitní podlahoviny snesou velké zatížení. Pozor je potřeba si dávat při zatížení klasickým nábytkem (stoly, židle, skříně, gauče), který má nevhodné zakončení (nožičky, kolečka). Tento nábytek je potřeba opatřit vhodnými zakončeními.

Je možné, že by drápky od domácích zvířat poškodily tyto vinylové podlahy?

Odolné vinylové podlahy Gerflor nemají s drápky vašich domácích mazlíčků žádný problém, takže se nemusíte bát rýh a škrábanců.

Projděte si nabídku vinylových podlah Gerflor a nechte se překvapit rozmanitou nabídkou dekorů a barev. 

 

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář