Jak udržovat dřevěnou plovoucí podlahu?

Dřevěná plovoucí podlaha je jednou z nejoblíbenějších podlahových krytin. Stejně jako o všechny podlahy, i o tu plovoucí je potřeba náležitě pečovat, aby neztratila svůj lesk. 

Český podlahář nabízí na výběr z řady designů, které se skvěle udržují a jsou dostatečně odolné vůči mechanickému poškození, díky čemuž si získaly velkou oblibu.

Výhody plovoucích podlah 

Jak pečovat o dřevěnou plovoucí podlahu

Péče o dřevěnou plovoucí podlahu je snadnější, by mohlo vypadat. Pro udržení požadovaných vlastností můžeme svrchní vrstvu podlahové krytiny ošetřit oleje, voskem, nebo lakem. 

Lakované povrchy 

Jsou nejvhodnější pro klasické interiéry. Snadno se udržují pomocí zametání, luxování či vytírání jemně vlhkým hadrem. Díky laku je podlaha odolná vůči vlhkosti a mechanickému zničení. 

Pokud je dřevěná plovoucí podlaha nenávratně poškozená, nabízí se možnost výměny celé lamely nebo přebroušení a lakování, které je vždy lepší přenechat odborníkovi. 

Olejované a voskované povrchy

Oleje a vosky, aplikované do hloubky materiálu, efektivně uzavírají jednotlivé póry a poskytují tak dřevěné plovoucí podlaze větší odolnost vůči vlhkosti a usazování nečistot. Tato metoda ošetření je ideální pro více zatížené prostory, jako je například kuchyně. 

Běžná údržba zahrnuje vysávání a vytírání. Pro delší životnost je možné na podlahu používat leštěnky a impregnovat jí novou vrstvou leje nebo vosku. Při vytírání je nejvhodnější používat lehce navlhčený hadr a poté setřít vlhký povrch hadrem suchým.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář