Forbo Flooring Systems představuje Marmoleum – CO2 neutrální přírodní linoleum

Milníkem ve výrobě podlah by se dal nazvat nový produkt společnosti Forbo Flooring Systems. Podle nezávislé deklarace EPD (Environmental Product Declarations) má nové přírodní linoleum čistou neutrální uhlíkovou stopu.

Marmoleum je vyrobeno z přírodních surovin, z nichž je většina sklizena jako jednoleté plodiny. Rostliny lnu, které poskytují lněný olej, i juta používaná jako nosná rubová vrstva, na níž je linoleum lisováno, a také dřevitá moučka získaná ze zbytkového materiálu dřevozpracujícího průmyslu, všechny po celou dobu svého života zachycují CO2, který je absorbován v rostlinách i stromech používaných k výrobě linolea.

Tajemství výroby přírodního linolea

Umění výroby linolea je proces, při němž jsou suroviny smíchány tak, že potřebují určitý čas vyzrát, než se přistoupí k dalšímu výrobnímu kroku. Výroba linolea trvá 5 týdnů, přičemž čas je opravdu důležitým výrobním faktorem. Použitá energie převažuje zejména v procesu kalandrování. Teplo je potřebné pro regulaci prostředí v sušících komorách při výrobě linolea v rolích. Oba závody pro linoleum jak v Assendelftu tak i v Kirkcaldách mají moderní výrobní prostředí využívající zelenou elektřinu.

Proces životního cyklu linolea je zdokumentován v nezávislém environmentálním prohlášení o výrobku (EPD), které je ověřováno třetí stranou. EPD pro Marmoleum, dlouholetého názvu pro linoleum společnosti Forbo, ukazuje, že pohlcování CO2 převyšuje množství CO2, které bylo vyrobeno během výrobního procesu, což znamená, že Marmoleum je čistě neutrální produkt s ohledem na CO2.

Marmoleum jako cesta ke snížení úrovní emisí CO2

Výsledkem Pařížské dohody (2015) je, že všechny země světa jsou sjednocené při zmírňování změny klimatu v rámci programu, který začíná v roce 2020 a měl by mít za následek měřitelné účinky na snížení celostátních úrovní emisí CO2 v průběhu let. Marmoleum jako interiérový dokončovací produkt pomáhá samo o sobě dosáhnout ambicí ke snížení emisí CO2 v našem prostředí. Toto je již akceptováno mezinárodními normami o životním prostředí v rámci výstavby budov, jako jsou LEED a Breeam, jež obě oceňují přínos použití linolea.

Udržitelný horizont společnosti Forbo se zaměřuje na zdravé budovy. Marmoleum dosahuje CO2 neutrálního stavu a je hlavním úspěchem v našem úsilí vytvořit lepší životní prostředí.

Environmentálně odpovědná výroba Forbo Flooring Systems

Forbo Flooring Systems je globálním hráčem na poli přírodního linolea, komerčních vinylů, kobercových čtverců, sametového vinylu Flotex, vstupních čistících zón Coral a vinylových podlahovin. Kromě podlahových krytin, společnost Forbo vyvíjí, vyrábí a prodává celou řadu profesionálních servisních produktů. Všechny výrobky Forbo kombinují vysokou úroveň funkčnosti a trvanlivosti. Společnost Forbo Flooring Systems se zavázala k environmentálně odpovědné výrobě a k rozsáhlému zákaznickému servisu. Společnost Forbo Flooring je součástí švýcarské skupiny Forbo Group a vlastní dvacet výrobních závodů a poboček v 32 zemích světa.

Podlahy pro kanceláře i byty

V naší nabídce naleznete řadu podlahových krytin od společnosti Forbo Flooring Systems. Tyto spolehlivé produkty najdou využití jak v komerční sféře, tak v bytových instalacích.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář