6 tipů pro údržbu bambusových podlah

Máte doma podlahu z bambusu nebo nad její instalací teprve uvažujete? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak se o bambusovou podlahu správně starat, aby vám dělala radost dlouhá léta.

Bambusová podlaha Cortica

Kamínky a písek poškrábou povrch podlahy

Vzhledem k tomu, že bambus je přírodní materiál, stejně jako dřevo, je o něco náchylnější k poškrábání hrubými i drobnými nečistotami, jako jsou kamínky a písek. Před vstupem na bambusovou podlahu je dobré očistit obuv na připravené čistící podložce. V komerčních prostorech, kde dochází k většímu zatížení vlivem zvýšeného pohybu lidí, lze podlahy ošetřit vrchním zátěžovým lakem.

Vytírejte jen mírně vlhkým mopem

Aby došlo k co nejmenšímu poškození podlahy během úklidu, nejprve její povrch vysajte vysavačem s měkkým kartáčovým nástavcem. Hrubý nástavec na koberce by mohl bambusovou podlahu poškrábat. Jestli je potřeba podlahu vyčistit důkladněji, použijte vodu s přídavkem neagresivních čistících prostředků. Mop nebo hadr na stírání podlahy je třeba řádně vymačkat, aby do podlahy neprostupovala zbytečná vlhkost. Na čištění můžete použít i prostředky vhodné na tvrdé dřevěné podlahy bez příměsi brusných částic a vosku.

Myslete na stálou vlhkost a teplotu

Bambusové podlahy jsou citlivější na podmínky, ve kterých jsou položeny. V interiéru je třeba udržovat vlhkost v rozmezí 40–60 % a teplota by se měla ideálně pohybovat mezi 15–25 °C, aby nedocházelo ke kroucení nebo naopak sesychání podlahy. Pokud se vám stane, že se vám na podlahu vyleje větší množství tekutiny, co nejdříve ji odstraňte měkkým hadrem.

Kontrolujte rozběh podlahového vytápění

U některých typů bambusových podlah lze využít možnosti instalace podlahového vytápění. V takovém případě je třeba dodržovat pomalý rozběh topení a řídit se pokyny dodavatele topného systému.

Údržba bambusové podlahy

Extrémní zatížení podlaze nesvědčí

Vystavovat podlahu dlouhodobému zatížení není úplně nejvhodnější. Nábytek a nohy židlí opatřete měkkou plstěnou nebo filcovou podložkou a pod židle s kolečky umístěte ochrannou podložku. Jehlové podpatky rovněž mohou podlahu poškodit.

Pozor na sluníčko

Dlouhodobým působením slunečního svitu dochází k blednutí podlahy, proto je zapotřebí zamezit průniku světla nebo častěji přemisťovat nábytek tak, aby docházelo k průběžnému blednutí na celé ploše podlahy.

Bambusové podlahy - dekory

Přečtěte si také:
Drobná poškození bambusové podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk
Jak na pokládku bambusové podlahy
Bambusová podlaha – vlastnosti, výhody a nevýhody

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Bambusové podlahy

Bambusové podlahy

6 tipů pro údržbu bambusových podlah

Máte doma podlahu z bambusu nebo nad její instalací teprve uvažujete? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak se o bambusovou podlahu správně starat, aby vám dělala radost dlouhá léta. Aby došlo k co nejmenšímu poškození podlahy během úklidu, nejprve její povrch vysajte vysavačem s měkkým kartáčovým nástavcem. Hrubý nástavec na koberce by mohl bambusovou podlahu poškrábat. ..

celý článek

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek

Tip

Pokládka bambusové podlahy

Bambusové podlahy se pokládají podobně jako díly standardních dřevěných podlah. U podlahových dílů s perem a drážkou se pokládka provádí celoplošným lepením k podkladu. Zámkový spoj je vhodný pro plovoucí způsob, lze ji však i lepit celoplošně. Minimálně 3 dny před pokládkou vybalte jednotlivé podlahové díly a uložte je v prostoru, kde budou montovány.....

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář