Jak vybrat správnou barvu a vzor vinylové podlahy pro vaši místnost

Výběr podlahy je důležitým krokem při zařizování interiéru vaší místnosti. Vinylová podlaha se stává stále oblíbenější volbou díky své odolnosti, snadné údržbě a široké škále designů. Pokud váháte, jakou barvu a vzor vinylové podlahy zvolíte, následující tipy vám pomohou udělat správné rozhodnutí a dosáhnout, že interiér bude vypadat úžasně.

 

  1. Zvažte design místnosti:

    Ještě než začnete vybírat barvu a vzor podlahy zamyslete se nad celkovým designem místnosti. Zkuste si představit do jakého stylu chce aby byla vaše místnost designována. Třeba moderní, tradiční nebo rustikální.

  2. Rozhodně se mezi jednobarevnou a vzorovanou podlahou:

    Vinylové podlahy jsou k dispozici v jednobarevných i vzorovaných variantách. Jednobarevná podlaha vytváří klidný a minimalistický vzhled a hodí se do moderních interiérů. Vzorovaná podlaha přináší do místnosti zajímavý a živý prvek a může se hodit do tradičních nebo rustikálních prostorů.

  3. Uvažujte o velikosti místností:

    Velikost místnosti je dalším faktorem, který ovlivní váš výběr. V menších místnostech se více vyplatí umístit světlejší odstín než tmavší. Světlejší odstín opticky zvětší místnost. Naopak ve větších místnostech si můžete dovolit hrát s tmavšími odstíny.

  4. Zamyslete se nad funkčností:

    Při výběru podlahy nezapomínejte na funkčnost místnosti. Pokud je místnost více frekventovaná vhodné je umístit podlahu s větší odolností a tloušťkou. Pokud jde o dětský pokoj, uvažujte o vinylové podlaze s antiskluzovým povrchem, která je bezpečná pro hraní.

  5. Využijte vzory:

    Za mě doporučuji si pořídit vzory s ukážkami různých barev a vzorů vinylových podlah. Můžete si je v místnosti vyzkoušet v různých světelných podmínkách a zjistit, která k místnosti nejvíce pasuje.

  6. Konzultujte s odborníky:

    Pokud si nejste jistí nebojte se zeptat odborníka. Specialista vám pomůže vybrat barvu a vzor podle vašich představ.

Pamatujte si že výběr vzoru a barvy může ovlivnit celkový vzhled a atmosféru vaší domácnosti. Sledujte svůj osobní vkus a nenechte se odradit, pokud si vybíráte trochu déle. Správná vinylová podlaha přinese do vašeho domova nejen krásu, ale také pohodlí a odolnost po mnoho let.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář