Jak se vyhnout běžným chybám při instalaci vinylových podlah - tipy a rady na údržbu podlahy

 

Vinylové podlahy jsou poslední dobou velmi oblíbené kvůli své dlouhé životnosti, jednoduchou instalaci a snadnou údržbu. Pokud se rozhodnete vybrat tuto podlahy tak je důležité při vlastní instalaci se vyhnout častým chybám. Přinášíme vám různé tipy a rady na to jak vinylovou podlahu nainstalovat ale i udržovat.

Příprava povrchu:

Nesmíte zapomenout před instalací na odstranění různých povrchů, nerovností, prachu a nečistot. Předejdete tak problémům s přilnutím podlahových panelů a zajistíte rovnoměrnou podporu.

Správná a klimatizace:

 Než začnete s instalací, nechte balení vinylových panelů nebo dlaždic přizpůsobit se prostředí, ve kterém budou instalovány. To zajistí, že se materiál nedeformuje nebo nezmění své rozměry po dokončení instalace.

Precizní řezání:

Při řezání vinylových panelů používejte přesné nástroje a ořezávejte je tak, aby dokonale pasovaly. Nesprávné řezy mohou vést k nerovným spojům a snížit estetický dojem.

Správné ukládání dilatačních spár:

Vinylová podlaha potřebuje dilatační spáry pro kompenzaci tepelných změn. Nastavte odpovídající šířku dilatačních spár a aby byly rovnoměrně a rozmístěny podél místnosti.

Údržba:

Pravidelná údržba vám zaručí dlouhou životnost a zachová vzhled. Používejte vhodné měkké nástroje, abyste předešli poškrábání povrchu. Pravidelně vysávejte a setřete vlhkým hadříkem nebo mopem s mírně hadříkovou nástavbou.

Vyhněte se nadměrné vlhkosti:

Vinylové podlahy jsou sice odolné proti vlhkosti, ale přesto byste se měli vyhnout dlouhodobému zatékání vody na povrch.

Používejte ochranné podložky:

Pokud budete pod podlahou klást nábytek nebo těžké předměty, používejte ochranné podložky, abyste zabránili poškrábání nebo poškození povrchu.

S dodržením těchto jednoduchých tipů můžete zajistit vaší vinylové podlaze dlouhou životnost a nádherný vzhled. Správná instalace a pravidelná údržba vám umožní získat krásu a výhody vinylové podlahy bez starostí.



Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

zavřít

Kontaktní formulář