Výhody a nevýhody korkové podlahy

Možná že i vám se při vyslovení slova korek jako první vybaví zátka na víno. Ta ani zdaleka není jediným produktem, který se z korku vyrábí. Korkové podlahy patří mezi méně tradiční, ale přesto poměrně oblíbené podlahové krytiny. Korek je zcela přírodní materiál, díky čemuž nezatěžuje životní prostředí. Získává se z korkového dubu, který roste ve Středomoří. Jednou za devět let se sloupne tomuto stromu kůra, která tvoří samotný korek. Mezi největší světové vývozce korku patří Portugalsko, Itálie, Španělsko, Maroko nebo Alžír.

Korkové podlahy Jelínek

Výhody korkových podlah

Vynikající vlastnosti korku jej předurčily k použití v našich domácnostech. Skvěle izoluje, je pružný a stlačitelný, nerozpadá se a má vysokou rezistenci vůči plísním. Majitelé korkových podlah oceňují jejich přírodní vzhled, odolnost a nebývalý tepelný komfort. Podlaha je výborně tepelně odizolovaná, výrazně tlumí kročejový hluk a je vhodná pro alergiky. Nedrží totiž alergeny a roztoče. Korkové podlahy nabízejí vysokou životnost a trvanlivost. Jejich předností je komfortní a elegantní vzhled. Snadná a nenáročná údržba je podpořena antistatickými vlastnostmi korku. Jsou to ideální podlahové krytiny pro všechny zastánce přirozenosti. Tento ekologický přírodní produkt splňuje přísné nároky zdravotně nezávadných podlahovin. Nabízí se v pestré škále barev.

Nevýhody korkových podlah

Výhody jsou samozřejmě doprovázeny i nevýhodami. Korek nabízí malou mechanickou odolnost, při užívání tedy musíme být opatrnější, aby podlaha zůstala déle krásná. Pokud dojde k poškození, nebo kdybyste si přáli v průběhu plynoucích let podlahu obnovit, korek vás v tomto ohledu zklame. Korkové podlahy nelze renovovat. Pokud přemýšlíte nad jejich instalací do mechanicky namáhaných provozů, zvolte raději jiný typ podlahové krytiny. Korková podlaha by přílišné zatížení nevydržela. Korek vyžaduje pravidelnou údržbu a musí se lakovat. Bez speciálního laku se do podlahy mohou vsáknout skvrny. Na čištění si musíte zakoupit speciální přípravky.

Korkové podlahy Jelínek

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o korkových podlahách

Tip

Renovace korkové podlahy

Korkové podlahy mají téměř neomezenou životnost. Obvykle je ale nutné po nějaké době investovat do renovace a vrátit jim jejich původní krásu. Pomocí renovace můžete opravit barevné rozdíly, škrábance a vybledlá nebo prošlapaná místa. Pokud podlahu přebrousíte průmyslovou bruskou a nanesete odpovídající množství vrstev laku, budete překvapeni znovunalezeným půvabem vaší podla..

celý článek

Tip

Korkové podlahy do koupelny? Ano!

Oceňujete výhody korkové podlahy a přemýšlíte o jejím umístění do koupelny? Možná máte obavy z potencionálního poškození korku důsledkem působení většího množství vody. Ty můžete hodit za hlavu. Při správném ošetření podlaze z korku žádné nebezpečí neškodí.

celý článek

Tip

Výhody a nevýhody korkové podlahy

Možná že i vám se při vyslovení slova korek jako první vybaví zátka na víno. Ta ani zdaleka není jediným produktem, který se z korku vyrábí. Korkové podlahy patří mezi méně tradiční, ale přesto poměrně oblíbené podlahové krytiny. Korek je zcela přírodní materiál, díky čemuž nezatěžuje životní prostředí. Získává se z korkového dubu, který roste ve Středomoří. Jednou za devět l..

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář