Výhody a nevýhody masivních dřevěných podlah

Někteří z nás mají masivní dřevěné podlahy spojené pouze s tradičními interiéry. V poslední době se ale díky svým jedinečným vlastnostem dřevěné masivní podlahy objevují i v moderních interiérech. Za masivní považujeme takové podlahy, které jsou vyrobené z jednoho kusu dřeva a to bez ohledu na šířku a délku jednotlivých lamel nebo prken. Většina masivních podlah je v systému pero-drážka, na trhu jsou ale i výrobci, kteří dodávají masivní podlahy se zámkovým spojem.

Dřevěné podlahy scheucher

Výhody masivních dřevěných podlah

Vyznačují se skoro nekonečnou životností. Můžete je mnohokrát zbrousit, přelakovat, opravovat a kompletně renovovat. Jsou praktické a odolné. Jejich údržba je snadná. Budou vás dlouhá léta těšit svým luxusním vzhledem. Navíc si užijete příjemný pocit z přírodního teplého materiálu. Dřevěné podlahy mají také vynikající izolační vlastnosti. Můžete je relativně snadno barevně upravit, nabízí se tónování barevnými oleji. Pro svou nadčasovou eleganci patří mezi špičku v oblasti podlahových krytin.

Nevýhody masivních dřevěných podlah

První podstatnou nevýhodou je vysoká cena dobře vysušeného masivního dřeva. Dřevěné masivní podlahy zkrátka nepatří mezi ty nejlevnější. Dřevo může také mít při vysychání a vlhnutí sklon k deformacím. Proto nejsou tyto podlahy vhodné do prostor, kde vlhkost v čase kolísá, nebo do místností s vysokou či naopak příliš nízkou vlhkostí. Pokládka je pracná a časově náročnější. Měli byste ji svěřit do rukou odborníkům, ti garantují stoprocentní výsledek. Údržba je náročnější, při poškrábání povrchu se musí znovu přebrousit a nalakovat celé plocha místnosti.

Dřevěné podlahy scheucher

 

 

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Dřevěné podlahy

Dřevěné podlahy

Dřevěná podlaha - klasika, která nikdy nevyjde z módy

Výběr podlahové krytiny při stavbě či rekonstrukci není nic jednoduchého. Podlaha je klíčovým prvkem interiéru a ..

celý článek

Dřevěné podlahy

Výhody a nevýhody dřevěných podlah z exotického dřeva

Vsadit na podlahu z exotického dřeva se vyplatí. V posledních letech už nejde o nic, co by si mohli dopřát jen ti bohatší. Dřevěné podlahy vyrobené z exotických dřevin se v domácnostech už vyskytují běžně a díky jejich výborným vlastnostem se hodí i pro pokládku do komerčních prostor, kde se dá předpokládat vyšší zátěž.

celý článek

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář