Údržba laminátových podlah

Údržba laminátových podlah je poměrně snadnou záležitostí. Aby podlaha vypadala stále jako nová, stačí dodržovat několik základních pravidel při jejím čištění. Pro prodloužení životnosti podlahové krytiny doporučujeme použití čistících zón. Ty zabrání vnášení hrubých nečistot na podlahu a zmírní její mechanické poničení. Pod nábytek a židle nainstalujte plstěné podložky, vhodné jsou také koberečky. Oběma způsoby zabráníte zbytečnému poškození podlahy.

Laminátové podlahy Tarkett Infinite 8323

Nadměrná vlhkost podlaze škodí

Na čištění jsou ideální ploché mopy, které mají návleky vyrobené z mikrovlákna. Můžete s nimi vytírat dokonce i nasucho. Výrobci ostatně často suché vytírání doporučují. Příznivci vody si ale také přijdou na své. Jen nezapomeňte mop před vytíráním důkladně vyždímat, měl by skutečně být pouze vlhký, nikoli mokrý. Pokud do podlahy vnikne voda, hrozí její zničení. Pokud se této neduhy nechcete obávat, při nákupu nové laminátové podlahy volte krytinu s voděodolnou úpravou jádra a zámků.

Laminátové podlahy Pergo - koupelna

Odstranění prachu a drobných nečistot je snadné

U laminátové podlahy je podstatné odstranění prachu a drobných nečistot. To můžete bez obav provádět již zmíněným mopem z mikrovlákna. Intenzivní čištění provádějte s mírným navlhčením. Pokud to bude nutné, použijte i přípravek vhodný na čištění laminátových podlah. Chcete-li vaší podlaze dopřát to nejlepší, po vytírání ji ještě jednou setřete suchým mopem. Vyloučíte tak případné negativní vlivy nadměrné vlhkosti.

Laminátové podlahy Tarkett

Odolné skvrny odstraňte co nejdříve

Pokud se na vaší laminátové podlaze objeví odolné skvrny, jednejte rychle. Kávu, čaj, limonádu, mléko nebo ovoce odstraníte bez obtíží vlažnou vodou, vyzkoušet můžete i univerzální čisticí přípravek. Vyhněte se ale agresivním nebo abrazivním čističům, mohly by porušit vrchní vrstvu podlahy. Náročnější skvrny, které mohou být od tuše, dehtu, rtěnky nebo barvy, svěřte savému hadru a čisticímu prostředku na laminátové podlahy. Po odstranění skvrny ošetřované místo ještě přetřete vlhkým mopem, abyste jej zneutralizovali.

Přečtěte si také: 
Výhody a nevýhody laminátové podlahy
Jak na opravu laminátové podlahy
Jak na pokládku laminátové podlahy

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Laminátové plovoucí podlahy

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek

Tip

Údržba laminátových podlah

Údržba laminátových podlah je poměrně snadnou záležitostí. Aby podlaha vypadala stále jako nová, stačí dodržovat několik základních pravidel při jejím čištění. Pro prodloužení životnosti podlahové krytiny doporučujeme použití čistících zón. Ty zabrání vnášení hrubých nečistot na podlahu a zmírní její mechanické poničení. Pod nábytek a židle nainstalujte plstěné podložky, vhod..

celý článek

Tip

Oprava laminátových podlah

Při případném poškození laminátové podlahy si můžete místo povzdechnutí v duchu pogratulovat, že jste si vybrali právě tento typ podlahové krytiny. Díky plovoucímu systému je totiž oprava nenáročná a zvládnete ji svépomocí během chvilky. Způsob opravy se liší podle stupně poškození.

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář