Pokládka bambusové podlahy        

Bambus je univerzální přírodní materiál, který odedávna používají miliony lidí na celém dřevě. Je ideální základní surovinou pro konstrukce staveb, výrobu nástrojů, papíru a nábytku. Oblíbený je i v oblasti podlahových krytin. Bambusové podlahy splňují náročná kritéria kvality a dlouhé životnosti. Způsob pokládky bambusové podlahy se liší dle druhu podlahy. Bambusová průmyslová mozaika, masivní a dvouvrstvé bambusové parkety se lepí přímo na podklad, třívrstvé bambusové parkety se pokládají plovoucím systémem pomocí zámkových spojů.

Pokláda bambusové podlahy Click Lock Cali

Všeobecné pokyny pro pokládku

Bambusové podlahy se pokládají podobně jako díly standardních dřevěných podlah. U podlahových dílů s perem a drážkou se pokládka provádí celoplošným lepením k podkladu. Zámkový spoj je vhodný pro plovoucí způsob, lze ji však i lepit celoplošně. Minimálně 3 dny před pokládkou vybalte jednotlivé podlahové díly a uložte je v prostoru, kde budou montovány. Podlaha se musí přizpůsobit pokojové vlhkosti a teplotě. Podlaha by měla být pokládána při teplotě 18 – 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu 45 – 60 %. Při rozbalování si dobře prohlédněte, nakolik se jednotlivé lamely barevně liší. Měli byste si předem rozmyslet a připravit uspořádání pro celou pokládku. Pokud objevíte na některém z dílů vadu, nepokládejte jej, nahraďte jej jiným. Podklad by měl být před samotnou montáží suchý, čistý, rovný a zbavený veškerých mechanických nečistot.

Bambusové podlahy Global Wood

Pokládka bambusové podlahy celoplošným lepením k podkladu

Celoplošné lepení je vhodné pro podlahové díly s perem a drážkou. Před začátkem pokládky doporučujeme použít penetrační nátěr. Následně se aplikuje lepidlo. Nezapomeňte na dilatační spáru podél zdí. Začněte první řadou lamel, z jedné strany až na druhý konec místnosti. Drážka by měla být u stěny. Tato základní řada se musí dokonale vyrovnat a stáhnout doporučeným nářadím pro podlaháře. Případné přebytky lepidla okamžitě setřete.

Pokládka bambusové podlahy plovoucím způsobem

Plovoucím způsobem se pokládá bambusová podlaha se zámkovým spojem, který můžete znát i pod pojmem click systém. Před samotnou pokládkou je nutné instalovat parotěsnou fólii a mirelon. Opět nezapomeňte na dilatační spáry podél zdí. Dilatační spáry se následně zakryjí přechodovými lištami. Po skončení pokládky je vhodné namontovat i ozdobné lišty podél zdí, ideálním způsobem povznesou finální vzhled vaší nové podlahy.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Bambusové podlahy

Bambusové podlahy

6 tipů pro údržbu bambusových podlah

Máte doma podlahu z bambusu nebo nad její instalací teprve uvažujete? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak se o bambusovou podlahu správně starat, aby vám dělala radost dlouhá léta. Aby došlo k co nejmenšímu poškození podlahy během úklidu, nejprve její povrch vysajte vysavačem s měkkým kartáčovým nástavcem. Hrubý nástavec na koberce by mohl bambusovou podlahu poškrábat. ..

celý článek

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek

Tip

Pokládka bambusové podlahy

Bambusové podlahy se pokládají podobně jako díly standardních dřevěných podlah. U podlahových dílů s perem a drážkou se pokládka provádí celoplošným lepením k podkladu. Zámkový spoj je vhodný pro plovoucí způsob, lze ji však i lepit celoplošně. Minimálně 3 dny před pokládkou vybalte jednotlivé podlahové díly a uložte je v prostoru, kde budou montovány.....

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář