Korkové podlahy do koupelny? Ano!

Oceňujete výhody korkové podlahy a přemýšlíte o jejím umístění do koupelny? Možná máte obavy z potencionálního poškození korku důsledkem působení většího množství vody. Ty můžete hodit za hlavu. Při správném ošetření podlaze z korku žádné nebezpečí neškodí.

Korkové podlahy Jelínek

Výhody korku v koupelně

Korkové podlahy jsou příjemné na dotek. Jsou teplé a vysoce komfortní při přímém kontaktu s pokožkou. Dobře se na nich stojí a snadno se myjí. Pokud se na ně dostane voda, jednoduše ji utřete, stejně jako jakoukoli jinou podlahu. V koupelně se doporučuje důkladně utěsnit spáry a teprve následně připevnit lišty. Nemusíte se pak obávat prosáknutí. Korek je odolný proti koupelnové vlhkosti i přímé vodě.

Podlahové topení

V koupelně je podlahové topení více než žádoucí. Oceníte je jej po koupání i před ním. Korkové podlahy jsou pro instalaci podlahového topení vhodné. Vyhovují všem předepsaným normám a nedochází k energetickým ztrátám. Korek má ve srovnání s ostatními podlahovými krytinami vysokou tepelnou setrvačnost. První prohřátí trvá delší dobu, korek ale pak teplo déle udrží. Chcete-li ve vaší koupelně použít podlahové topení, vyberte korek co nejmenší tloušťky. Snížíte tak dobu čekání na prohřátí podlahy.

Přírodní materiál

Korek je zcela přírodní materiál. Svými přirozenými vlastnostmi zabraňuje vzniku plísní a šíření bakterií. Tento ekologický materiál zaručuje zdravou a čistou koupelnu bez nebezpečných bakterií. Navíc je antialergenní, protože odpuzuje prachové roztoče a částečky. Tím je usnadněna i údržba podlahy z korku.

Korkové podlahy Jelínek

Povrchová úprava

Povrch korkové podlahy můžete vylepšit voskem, olejem, lakem, vinylem nebo polyuretanovou pastou. Korek pak získá vítanou odolnost a vaše podlaha v koupelně odolá i náročnějším podmínkám. Nemusíte se obávat jeho pokládky i na nejvytíženější místa s odstřikující a stékající vodou, jako je za vanou nebo kolem sprchového koutu. Nezapomeňte ochranu v pravidelných intervalech opakovat, zaručíte tak dobrou voděodolnost podlahy.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o korkových podlahách

Tip

Renovace korkové podlahy

Korkové podlahy mají téměř neomezenou životnost. Obvykle je ale nutné po nějaké době investovat do renovace a vrátit jim jejich původní krásu. Pomocí renovace můžete opravit barevné rozdíly, škrábance a vybledlá nebo prošlapaná místa. Pokud podlahu přebrousíte průmyslovou bruskou a nanesete odpovídající množství vrstev laku, budete překvapeni znovunalezeným půvabem vaší podla..

celý článek

Tip

Korkové podlahy do koupelny? Ano!

Oceňujete výhody korkové podlahy a přemýšlíte o jejím umístění do koupelny? Možná máte obavy z potencionálního poškození korku důsledkem působení většího množství vody. Ty můžete hodit za hlavu. Při správném ošetření podlaze z korku žádné nebezpečí neškodí.

celý článek

Tip

Výhody a nevýhody korkové podlahy

Možná že i vám se při vyslovení slova korek jako první vybaví zátka na víno. Ta ani zdaleka není jediným produktem, který se z korku vyrábí. Korkové podlahy patří mezi méně tradiční, ale přesto poměrně oblíbené podlahové krytiny. Korek je zcela přírodní materiál, díky čemuž nezatěžuje životní prostředí. Získává se z korkového dubu, který roste ve Středomoří. Jednou za devět l..

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář