Jak na pokládku marmolea?

Marmoleum se vyrábí ve dvou variantách. První jsou široké pásy, které se celoplošně lepí a druhou je plovoucí zámkový systém v podobě dílců nebo lamel. Oba typy vyžadují rovný, suchý, čistý a hladký povrch. Nesmí se na něm vyskytovat pohyblivé části. Lepené pásy se připevňují celoplošným lepením a spojují se pomocí svařovací šňůry. Sváry jsou vodotěsné a zvyšují odolnost podlahy. Sváry je možné barevně zvýraznit nebo naopak potlačit a ozvláštnit tak vzhled podlahy. Pokud jste se rozhodli pro aplikaci obrázků nebo bordury, provede se také pomocí svařování.

Marmoleum Forbo

O poznání rychlejší a jednodušší je pokládka marmolea ve formě lamel, dílců nebo čtverců s oblíbeným click systémem. Před instalací ohlídejte teplotu a vlhkost v místnosti. Měli byste se pohybovat mezi 18 a 22 °C a 50 až 60 % vlhkosti. Protože linoleum jako přírodní materiál pracuje, nezapomínáme na dilatační spáry. Následně pokládáme jednotlivé lamely. Když jsme s pokládkou hotovi, instalujeme obvodové lišty, které naše dílo završí. Připevňují se montážním lepidlem, spoje je vhodné přitlouct malými kolářskými ocelovými hřebíčky.

Marmoleum Forbo Peacock Blue

Kam je možné položit marmoleum?

Přírodní linoleum najde své využití téměř v každé místnosti v domě nebo bytě. Díky veselé barevnosti je obzvláště vhodné k instalaci do dětského pokoje. S trochu fantazie můžete vytvářet pestré a originální kombinace. Kvůli přírodním surovinám je vhodné pro alergiky a astmatiky, což může být dalším důvodem pro využití v prostorech, kde se pohybují především děti. Marmoleum je také stále populárnější v komerčních objektech. Díky lněnému oleji, který je známý svými pozitivními účinky při léčení onemocnění dýchacích cest, jej najdeme v mnoha zdravotních střediscích nebo v lázních. Dalším důvodem pro jeho pokládku v podobných zařízeních je to, že přírodní složení linolea neumožňuje růst a množení bakterií. Navíc jeho údržba je snadná.

Marmoleum Forbo Cloudy Sand

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Marmoleum

Marmoleum click

Údržba marmolea

Údržba marmolea patří mezi jednoduché disciplíny domácího úklidu. Při běžném čištění přichází na scénu jako první prachový mop, případně jemné koště. Pokud má váš vysavač hubici s kartáčkem, nehrozí poškrábání povrchu, můžete podlahu tedy i vysát. V této první fázi odstraníte z povrchu marmolea pevné částice, tzv. volnou špínu. Dalším krokem, který vede k dokonalé čistotě vaš..

celý článek

Marmoleum click

Jak se vyrábí marmoleum

Marmoleum (přírodní linoleum) je zcela přírodním materiálem. Vyrábí se z pryskyřice, vápence, dřevité nebo korkové moučky, juty, přírodních barviv a lněného oleje. Jeho hlavní složkou je lněný olej, který se získává ze lnu a rozpouští se s borovicovou pryskyřicí. Lněný olej také této podlahové krytině dal její jméno. Název je totiž odvozen z latinských výrazů len (linum) a ol..

celý článek

Marmoleum click

Jak na pokládku marmolea?

Marmoleum se vyrábí ve dvou variantách. První jsou široké pásy a druhou je plovoucí zámkový systém v podobě dílců nebo lamel. Oba typy vyžadují rovný, suchý, čistý a hladký povrch. Nesmí se na něm vyskytovat pohyblivé části. Pásy se připevňují celoplošným lepením a spojují se pomocí svařovací šňůry. Sváry jsou vodotěsné a zvyšují odolnost podlahy. Sváry je možné barevně.....

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář