Hlavní výhody a nevýhody vinylových podlah

Obliba vinylu se na našem trhu neustále zvyšuje. Vinylové podlahy kombinují ty nejlepší vlastnosti přírodních a syntetických materiálů. Široká nabídka jednotlivých druhů umožňuje volbu dle preferencí zákazníka. Podlahy z vinylu mohou být lepené, plovoucí, volně položitelné, homogenní, heterogenní, vrstvené na HDF desce, s korkovou podložkou, strukturované, hladké, lesklé nebo matné. Výběr je zkrátka opravdu rozmanitý. Své využití nacházejí jak v domácnostech, tak v komerčních prostorech.

Vinylové podlahy Moduleo

Výhody vinylových podlah

Podlahy z vinylu dobře odolávají náročným podmínkám a mají dlouhou životnost. Při poškození stačí vyměnit vadný dílec a podlaha zůstává stále krásná. Vinylové podlahy mají paměťový efekt, díky kterému se při mechanickém poškození vrací do své původní podoby. Potěší vás svými dobrými akustickými vlastnostmi a rozměrovou stálostí. Vinylové podlahy jsou voděodolné, můžete je instalovat na podlahové topení, mají nízký tepelný odpor. Jejich velkým kladem je příznivá cena. Vinyl nabízí skvělé tepelně izolační vlastnosti. Díky jeho odolnosti vůči vodě a vlhkosti nedochází k deformacím podlahy. Vinylové podlahy jsou ideální i pro více zatížené domácnosti. Pokud máte malé děti nebo divočejší domácí mazlíčky, nemusíte se obávat poškrábání nebo oděru podlahy. Díky své odolnosti podlahy zůstávají dlouho krásné. Navíc jsou hygienické, antialergické a antistatické, čímž je podstatně usnadněná jejich údržba.

Vinylové podlahy Forbo

Nevýhody vinylových podlah

Vinylové podlahy jsou nechvalně známé svou rozpínavostí. Toto riziko můžete omezit volbou takového typu vinylu, který má co nejnižší roztažnost. Vinylovou podlahu je možné poškodit proseknutím. Také ji nemůžete renovovat. Nabízí se ale možnost výměny celé lamely. Před pokládkou je nutné dodržet pravidlo uskladnění alespoň 24 hodin ve vodorovné poloze v místnosti, do které budete vinylovou podlahu instalovat. Teplota v místnosti by měla být stálá, zhruba okolo 18 °C.

Allura - Colour3

Přečtěte si také: 
Druhy vinylových podlah
Údržba vinylových podlah
Rozdíl mezi lepenými a zámkovými vinylovými podlahami
Rozdíl mezi PVC a vinylovými podlahami
Pokládka vinylové podlahy

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o vinylových podlahách

Podlahy

Jak vybrat správnou barvu a vzor vinylové podlahy pro vaši místnost

Výběr podlahy je důležitým krokem při zařizování interiéru vaší místnosti. Vinylová podlaha se stáv..

celý článek

Podlahy

Jak vyčistit a dezinfikovat vinylovou podlahu od bakterií a virů

V době, kdy se potýkáme s různými nemoci je důležité udržování čistého a hygienického prostředí, je ta..

celý článek

Podlahy

Jak se vyhnout běžným chybám při instalaci vinylových podlah - tipy a rady na údržbu podlahy

Vinylové podlahy jsou poslední dobou velmi oblíbené kvůli své dlouhé životnosti, jednoduchou instalaci a snadnou údržbu.

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář