Bambusová podlaha – vlastnosti, výhody a nevýhody

Bambusové podlahy jsou ideální pro všechny, kdo se rozhodli pro přírodní podlahový materiál. Jediná travina, ze které se může vyrábět podlaha, pochází z Číny. Lisovaný bambus, který je zpracovaný novou technologií výroby, zaručuje až dvojnásobnou tvrdost oproti červenému dubu. Tato odolnost je docílena lisováním pod velkým tlakem, který změní vnitřní strukturu bambusu.

Bambus oproti běžným dřevinám roste o hodně rychleji. Je těžen a zpracováván již po 4 až 6 letech. To zvyšuje jeho oblibu. Bambus je přírodní a přitom rychle obnovitelný zdroj materiálu. Podlahy se vyrábějí ze spodní silné části stébel, ze kterých se technologickým procesem zhotovují přesné lamely. Podlahové dílce se vyrábějí skládáním a lepením těchto lamel, případně jejich štěpením a lisováním.

Pokládka bambusové podlahy je možná dvojím způsobem, celoplošným přilepením a plovoucím způsobem.

Bambusové podlahy Global Wood

Vlastnosti bambusové podlahy

Bambus je ekologický, nenáročný na údržbu, dobře odolává vlivům okolního prostředí, vodě i slunečnímu záření. Je stálobarevný, extrémně tvrdý, ale zároveň pružný. Skvělé mechanické vlastnosti vykazuje lepené bambusové dřevo. Ty získává díky křemíku, který obsahují stébla. Díky vysoké tvrdosti bambusu jsou bambusové podlahy velmi odolné vůči poškození a jejich trvanlivost je podstatně delší. Díky této vlastnosti je často využíván například pro podlahy tělocvičen.

Bambusové podlahy Global Wood

Výhody bambusové podlahy

Bambus si postupně získává další a další nadšené zákazníky. Vábí je svým netradičním elegantním designem a výbornými fyzikálními a užitnými vlastnostmi. Využívají jej i architekti, kteří vytvářejí originální řešení interiérů. Bambus je tvrdý, jednoduše se udržuje, snadno z něj odstraníte skvrny. Povrch dobře odolává možnému poničení. Je to zcela přírodní výrobek, který šetří životní prostředí díky své snadné obnovitelnosti. Klienti oceňují i exotický vzhled, který tato podlahová krytina nabízí.

Nevýhody bambusové podlahy

Ač jsou podlahy z bambusu vodě dobře odolné, nezvládají její velký přísun. Pokud přelijete květinu, která stojí přímo na podlaze, a necháte ji v nadbytku vody stát třeba týden, hrozí, že podlaha na tomto místě nabobtná. Vysoká vlhkost pro bambus není to pravé. Pro zvýšení ochrany je nutné podlahu lakovat, to se může někomu zdát také jako nevýhoda. Bambusová podlaha je totiž náchylná k napadení škůdci. Kupte jí vždy dostatek, podlahu není možné dokupovat, v jiné sérii se může podstatně barevně lišit.

Prohlédněte si produkty v našem katalogu:

Další články o Bambusové podlahy

Bambusové podlahy

6 tipů pro údržbu bambusových podlah

Máte doma podlahu z bambusu nebo nad její instalací teprve uvažujete? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak se o bambusovou podlahu správně starat, aby vám dělala radost dlouhá léta. Aby došlo k co nejmenšímu poškození podlahy během úklidu, nejprve její povrch vysajte vysavačem s měkkým kartáčovým nástavcem. Hrubý nástavec na koberce by mohl bambusovou podlahu poškrábat. ..

celý článek

Dřevěné podlahy

Drobná poškození dřevěné podlahy spolehlivě zakryje tvrdý vosk

Máte doma dřevěné nebo laminátové podlahy? Pak asi budete souhlasit s tím, že i při maximální opatrnosti se může jejich povrch poškodit. Občas nám něco spadne na zem, jindy se do hraní pustí domácí mazlíčci nebo se na podlaze projeví divočení našich ratolestí. Mrzí vás, že podlaha už není jako nová? Nezoufejte, máme pro vás dobrou zprávu! Drobná poškození na laminátu i na dře..

celý článek

Tip

Pokládka bambusové podlahy

Bambusové podlahy se pokládají podobně jako díly standardních dřevěných podlah. U podlahových dílů s perem a drážkou se pokládka provádí celoplošným lepením k podkladu. Zámkový spoj je vhodný pro plovoucí způsob, lze ji však i lepit celoplošně. Minimálně 3 dny před pokládkou vybalte jednotlivé podlahové díly a uložte je v prostoru, kde budou montovány.....

celý článek
Zobrazit další články
zavřít

Kontaktní formulář